Pulyka vágóhíd előhűtő pályalánc
Általános leírás:
A feldolgozott baromfit (pulykát) átfüggesztik a zsigerelő pályáról az előhűtő pályára (ez történhet kézzel, vagy géppel). Célja, hogy a függesztett baromfi maghőmérsékletét 4-7 °C-ra hűtse le. Addig tartózkodik itt a termék, amíg ezt a hőmérsékletet eléri. Ennek ideje kb. 1,5-2 óra. Ez után kerülhet sor további feldolgozásra (darabolás, csomagolás).
Alkalmazási terület:
Pulyka és csirke vágóhidak fej feletti konvelyor pályáinál.
Üzemeltetési körülmények:
állandóan vizes illetve nedves környezetben, ahol a láncot folyamatos alacsony hőfokú levegő éri. Így a legjobb minőségű felület védelemmel kell ellátni..
Elvárt élettartam:
új lánc beépítése esetén 8-10 év.
Üzemeltetési és kiválasztási tapasztalataink:
Mi javaslatunk hogy, az alaplánc hevedereit nikkelezett felület kezeléssel kell ellátni, mert ellenállóbb mint a horganyzás. A hegesztett elemek cinkezettek a görgők poliamid anyagból készüljenek.
A láncok kenésére csak élelmiszeriparban engedélyezett kenőzsírral lehet alkalmazni.