FAGYASZTÓ ALAGÚT LÁNC


 

Fagyasztó 1

Az élelmiszeriparban elterjedt fagyasztási eljárás az alagutas rendszer, azaz a fagyasztóalagút. A hűtést igénylő termék láncos szállító pálya segítségével jut a hűtő térbe, ahol a cseppfolyós nitrogén közvetlen elpárologtatásával keletkező hideg gázt a keringető ventilátorok áramoltatják a szállítólánc, illetve a termékek fölött. A termék hűtésére vonatkozó paraméterek a lánc sebességének változtatásával szabályozhatók. Ennek az eljárásnak továbbfejlesztett változata a spirálfagyasztó, spirálsokkoló, amely optimálisabb helykihasználást tesz lehetővé, azaz kisebb alapterületen, nagyobb fagyasztási teljesítmény valósítható meg.

Fagyasztó 2

Milyen területeken alkalmazott gépekhez ajánljuk?:

A jégkrém- és édességgyártás során fagylaltok és fagylalttorták kéregfagyasztására, vagy teljes átfagyasztására.

Milyen üzemeltetési körülményekhez felelnek meg:

Folyamatos hőingadozásnak, nedves, korróziót okozót közegben.

Fagyasztó 3

Javaslatunk az üzemeltetésre:

A szállító lánc folyamatos hőingadozásnak van kitéve a fagyasztótérbe való be- és kilépés során. Sok esetben számolni kell azzal a jelenséggel is, hogy amikor az alacsony hőmérsékletre lehűlt lánc kilép a környezeti hőmérsékletre a levegő páratartalma kicsapódik azon, majd ráderesedik, esetenként ráfagy. A nedvességgel telített atmoszféra a szállító láncra nézve komoly műszaki megoldást igényel, a spirálfagyasztók esetében pedig ezen felül még az is számot tevő körülmény, hogy az alkalmazott lánc szögben fut, ami a görgőslánc és a lánckerék geometriai kialakításánál fontos. A korróziós hatások kivédése, illetve a láncelemek összeragadásának elkerülése érdekében a lánc gyártását vagy speciális alapanyag kombinációjából valósítjuk meg, vagy a csapszegek, hüvelyek és görgők galvanikus, a hevederek mechanikus cinkezésével, az egyedi igényeknek megfelelően.

Az Ön gyártósora speciális igényeinek ingyenes helyszíni felméréséhez és szakértő mérnökeink tanácsaihoz kattintson ide:

ÉRDEKEL

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!