Forgácskihordó láncok

Általános leírás:
A forgácskihordó gépek a megmunkáló gépek és megmunkálóközpontok nélkülözhetetlen részei. A hatékony forgácskihordó megkönnyíti a forgácseltávolítást és ezzel időt takarít meg. A forgácskihordó berendezés legfontosabb eleme a hevederes vagy kaparóléces szállítólánc.

Alkalmazási terület:
Forgácskihordó berendezése.

Üzemeltetési körülmények:
folyamatos üzemű, magas fokú mechanikai igénybevételnek kitéve, állandó sebességgel. A láncot folyamatos olaj és hűtőemulzió éri mely a kenését is biztosítja.

Elvárt élettartam:
új lánc beépítése esetén 9-11 év.

Üzemeltetési és kiválasztási tapasztalataink:
A forgácskihordó berendezések meghibásodásainak okát a természetes kopásból lehet visszavezetni. A szállított forgácsok egy természetes abrazív környezetet idéznek elő ezáltal csökkentve a láncok élettartamát. Mellette lehetnek nagyobb mechanikai igénybevételtől származó hatások is melyek a hevederekben okoznak deformációkat, elváltozásokat.

A forgácskihordó hevederek osztásukat tekintve különbözőek lehetnek. Leggyakoribb csaptávolságok: 31,75mm- 38,1mm-50mm-75mm-100mm. A heveder szélessége mindig géptípus függő. Így 200mm-től egészen az 1000mmig terjedhet. Kialakítását tekintve még megküldöztetünk fémhevederes kialakításút és kaparóléces kivitelt.

Forgácskihordó láncok 1 Forgács kihordó láncok 2
 250mm széles láncok